Kwelderwerk

Buitendijks, op het Wierumerwad, liggen halfweggeslagen kwelders. Een surrealistisch landschap, eerst gebouwd door zee, nu weer weggeknabbeld door het water. Alsof we door voort te schrijden in de tijd, juist teruggaan in de tijd. De grondlagen, ooit gevormd en verdwenen onder de klei, komen bij hoogwater weer tevoorschijn en vertellen hun verhaal.
Dit thema houdt mij al langere tijd bezig en ben, zo via wat schetsen, gaandeweg gaan werken aan grotere objecten. De serie heeft de prachtige titel: Kwelderwerken. 
Het is een spannende serie om te maken, immers het is belangrijk dat de historie in laagjes verbeeldt wordt, waarbij ik materialen gevonden op deze plek verwerk in de objecten. Zo ook in kwelderwerk 1. Ik heb daar iets in verwerkt wat niet goed ging in de oven. Ook was dit eerste werk niet op zand gebakken waardoor het is geknapt in de oven. Kwelderwerk 2 heb ik heel anders opgebouwd en deze is inmiddels afgebakken. Kwelderwerk 1a,( een nieuwe, anders klopt de serie niet) is af en staat te drogen. Ik zie al voor me hoe Kwelderwerk 3 eruit ziet.
Omdat ik nieuwe ontwikkelingen voor me zag, ben ik tussentijds begonnen met kleine objecten om zo te kunnen zien welke kant het op gaat. Ik heb besloten om dit werk ook functioneel te maken. Zo wordt de drempel naar het kopen van een kunstobject kleiner, maar ook wil ik de koper uitdagen het kunstobject te gaan gebruiken. Zo kan het dat er dagelijks kunst wordt beleefd en genoten. Er zal dan heel anders gekeken worden naar zo'n object.