Beuk

 Hier een eerste impressie van de expositie:

 In de zomer van 2021 ga ik samen met Susan Reijnders exposeren in de Oude st. Victor in Batenburg. Als gezamenlijk thema hebben wij de beuk gekozen die voor het kerkje staat. Susan maakt inktschilderingen op rijstpapier. Haar werk is een combinatie van de traditioneel Oosterse techniek met haar eigen “Westerse” stijl. http://www.susanreijnders.com/ We werken ook samen aan verschillende projecten, ik ben heel benieuwd wat daar uiteindelijk uit komt rollen. Zo werken we aan 'Spiegelingen'; een beeldend werk waarbij op een porseleinen plaat een spiegeling van een beeld  (dit kan een herinnering zijn of een daadwerkelijke reflectie) met keramische pigmenten of anderszins wordt geschilderd of gedrukt. Meer hierover in "" Project Extra".
Daarnaast reageren we op elkaars inbreng. Hiervoor komen we een aantal keren bij elkaar om goed op elkaar afgestemd te raken. Indrukwekkend vind ik hoe de beuk via het rodekool zwammetje en ondergrondse schimmeldraden haar jonge beukje voedt. Ik noem dat het brein van het bos, oftewel het encephalon. Het heeft geresulteerd in veel experimenten, zowel op het platte vlak als 3 dimensionaal.
Ik heb de afgelopen tijd een beukwortelschaal gemaakt, en een beukservies. Bij de laatste bedacht ik me hoe het zou zijn wanneer een servies in het bos zou vergroeien met wortels en hoe bladeren door een windvlaag tegen de kopjes en theepot worden gelegd. De drie hemelse vazen zijn na een eerste bezoek in 2019 aan de Oude St. Victor, ontstaan. 
Onderstaand foto's van het hele proces, van zowel Susan als van mij. De foto's in de schuur en op buitenlocatie zijn van Susan en geven een mooie indruk hoe zij werkt.